Anar a la Web de la Diputació de Castelló

Una delegació castellonenca de cultura es desplaça a Itàlia per a posar en valor l'Orquestra Barroca del Conservatori Superior de Música de Castelló

Una delegació castellonenca de cultura es desplaça a Itàlia per a posar en valor l'Orquestra Barroca del Conservatori Superior de Música de Castelló
11 de Novembre de 2021

La Fundació Caixa Castelló, la Diputació de Castelló, la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló, la Universitat Jaume I i el Conservatori Superior de Música de Castelló s'uneixen en aquesta acció cultural

Representants de la Fundació Caixa Castelló, la Diputació de Castelló, la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló, la Universitat Jaume I i el Conservatori Superior de Música de Castelló es desplacen a Roma per a promocionar amb dos concerts el treball de l'Orquestra Barroca del Conservatori Superior de Castelló. En concret, l'orquestra interpretarà el concert Sextets per a tres violins, viola i dos violoncels obligats de Gaetano Brunetti el divendres 12 de novembre de 2021 en l'Acadèmia d'Espanya de Roma i el dissabte 13 en el Museu de la Música de Venècia.

Es tracta d'un sextet en el qual s'interpretarà música recuperada per Mª Teresa Casanova, professora del Conservatori Superior de Música de Castelló, en la seua tesi doctoral sobre les composicions del músic italià per a la cort espanyola, que són les que s'interpretaran a Roma.

Els representants de les institucions que participen en aquesta iniciativa tenen previst també ser rebuts en les Ambaixades d'Espanya a Roma i davant la Santa Seu, així com en l'Institut Cervantes de Roma, amb la finalitat d'establir possibles línies de col·laboració.

Per a Ruth Sanz, diputada de Cultura, igual que per a Leopoldo Monfort, gerent de la Fundació Caixa Castelló; com per a Verónica Ruiz, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Castelló, aquesta acció s'emmarca en el ferm convenciment de la província per posar en valor el talent creatiu de Castelló, com ja ocorreguera fa dos anys amb l'exposició de Carles Santos en la Galeria Nacional Búlgara.

Per part seua, Carmen Lázaro, vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals de l'UJI, incideix en la possibilitat d'internacionalitzar el model cultural de la Universitat de la mà de les institucions de la província i de la ciutat de Castelló amb les quals «s'ha de treballar d'una manera absolutament col·laborativa i transversal».

Orquestra Barroca del Conservatori Superior de Castelló

L'Orquestra Barroca del Conservatori Superior de Castelló va ser creada en 2016. Des de llavors és l'Orquestra Resident de la Fundació Caixa Castelló. Aquesta formació la constitueixen alguns dels joves músics més talentosos de la Comunitat Valenciana. L'agrupació està dedicada a la interpretació de repertori barroc i clàssic amb criteris històrics i instruments antics que actua com a vaixell almirall del departament de música antiga del Conservatori Superior de Música «Salvador Seguí» de Castelló, una referència en l'ensenyament especialitzat de música antiga. Així, el treball de l'Orquestra a través dels seus estudiants ha sigut interpretat tant a la província de Castelló com fora en altres espais com el Museu Sorolla de Madrid en 2018, entre altres.

Reial Acadèmia d'Espanya a Roma

La Reial Acadèmia d'Espanya a Roma és una institució de l'Administració General de l'Estat Espanyol l'objectiu del qual és convertir-se en plataforma de projecció internacional de la cultura creativa d'Espanya i Iberoamèrica, aprofitant la seua privilegiada localització a Itàlia, ajudant al mateix temps a reforçar la imatge d'Espanya en l'escena internacional i reforçar la vinculació cultural entre Europa i Iberoamèrica, així com la vinculació d'Espanya amb Itàlia per mitjà de l'estreta col·laboració amb institucions culturals italianes.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador