La diputada de Cultura explica que malgrat la covid «des del primer moment vam tindre clar que, si es podia celebrar, el celebraríem, respectant tots els protocols sanitaris»
La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha assistit aquesta nit a la clausura del XXIII Festival de Teatre Clàssic de Peníscola, on ha mostrat la seua satisfacció pel fet que el certamen s'haja pogut celebrar, malgrat la pandèmia covid. Segons ha manifestat, enfront de la cascada de suspensions que s'ha viscut en altres zones d'Espanya, “en la Diputació de Castelló vam tindre clar des del primer moment que, sempre que fóra possible, portaríem avant la nostra programació cultural, i el festival és un exemple d'això”. Ha afegit que per a complir amb tots els protocols sanitaris de seguretat “hem reduït la duració, passant d'un mes a quinze dies, així com també el nombre de companyies i l'aforament de públic permés”. No obstant això, “el festival s'ha pogut celebrar amb un rotund èxit, ja que s'ha venut la totalitat de les entrades de les diferents representacions programades”.
La diputada ha agraït el treball de l'organització i les companyies, així com la fidelitat del públic, que ha fet una decidida aposta per la cultura, el teatre i Peníscola. Ha finalitzat dient que “un estiu tan atípic com l'actual, ho haguera sigut molt més si no s'haguera pogut celebrar el festival”.
Artísticament parlant, la jornada de clausura ha estat protagonitzada per la companyia de Vila-real, La Fam, que s'ha encarregat de posar en escena una de les seues produccions: Féi. El públic assistent també ha pogut gaudir amb la projecció del documental ‘Gent divergent’ sobre el treball que realitza el grup de teatre de la Fundació Dany Cerebral Ateneu de Castelló.
Les huit representacions de l'edició número 23 del festival s'han celebrat entre els dies 16 i el 31 juliol i han sigut les següents:‘El increíble asesinato de Ausiàs March’ (dijous 16); ‘Tito Andrónico’ de William Shakespeare, por Teatro del Noctámbulo (dissabte 18); ‘Celestina, la tragiCLOWNmedia’, per Escala de Tisora (dimarts 21); ‘Un musical barroco’, per Proyecto Barroco (dijous 23); Hipólito de Eurípedes, per Maltravieso i La Almena (dissabte 25); ‘ Amor oscuro (Sonetso)’ de Federico García Lorca, per Viridiana Produccions (dimarts 28); ‘Buscando Cervantes’, per Castro Romero Flamenco (dijous 30); i documental ‘Gent divergent’ de la Associació Fundació de Dany Cerebral Adquirit Ateneu de Castelló i l'espectacle de la Fam titulat ‘Féi’ (divendres 31).