La presidenta de la Diputació de Castelló, acompanyada per la reina de les festes patronals de la Vall d'Uixó, Balma Fernández, i el president de les festes, Carles García, visita l'ermita de Sant Vicent Ferrer per a veure la imatge del patró i la peanya, “dos obres de gran valor artístic i sentimental”, assegura Marta Barrachina.
La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha mostrat el compromís de la institució provincial per a restaurar la peanya de Sant Vicent Ferrer de la Vall d'Uixó i recuperar la seua esplendor.
Així ho ha manifestat la màxima representant de la institució, durant la seua visita a les festes patronals de la Vall d'Uixó. La presidenta de la Diputació, acompanyada per la reina de la ciutat, Balma Fernández, i el president de les festes, Carles García, ha visitat l'ermita de Sant Vicent Ferrer per a veure la imatge del patró i la peanya, “dos obres de gran valor sentimental i artístic”, ha assegurat Marta Barrachina.
D'esta manera, la presidenta del Govern Provincial ha pogut comprovar l'estat en el qual es troba la peanya del patró i ha mostrat el seu fidel compromís per a restaurar les andes processionals de Sant Vicent Ferrer. Tal com ha destacat Marta Barrachina, “el nostre patrimoni va més enllà dels seus vessants culturals, ja que té un valor emocional i tradicional que apel·la al sentiment i a la devoció, i el nostre deure és conservar-lo i posar-lo en valor”.
Per este motiu, la màxima representant de la institució provincial ha anunciat que la Diputació de Castelló pretén restaurar i recuperar la riquesa de les andes processionals de Sant Vicent Ferrer. Així, ha destacat la implicació de la institució per mantindre i millorar el patrimoni de Castelló. “En la Diputació treballem per a recuperar i preservar el patrimoni artístic de la província i esta peanya es tracta d'una peça de gran valor per als veïns i veïnes de la Vall d'Uixó”, ha destacat la presidenta.
Així mateix, Marta Barrachina ha posat l'accent en “l'aposta del Govern Provincial per recuperar el patrimoni dels pobles, visibilitzar-lo i posar-lo en valor perquè puga ajudar a la seua dinamització econòmica”. “Secundem tant el patrimoni dels castellonencs, com les tradicions i els senyals d'identitat de cadascun dels nostres 135 municipis”.
En este sentit, la dirigent provincial ha enaltit les festes en honor a Sant Vicent Ferrer, així com la devoció dels veïns i veïnes al seu sant patró, i els ha felicitat per “mantindre en el calendari esta festa, declarada d'Interés Turístic Nacional”.
“En la Diputació de Castelló estem al costat d'estes manifestacions festives i continuarem apostant pels nostres costums i tradicions, per difondre tot el llegat històric i cultural que va passant de generació en generació i que hem de contribuir a protegir en el temps”, ha apuntat Marta Barrachina durant la seua visita a les festes.
La màxima representant de la institució provincial ha participat en la inauguració de la XXXVII Fira Agrícola, Comercial i de Vehicles que es desenvoluparà a la Vall d'Uixó fins dilluns 8, dia en què la localitat celebra la festa principal al seu patró. “Es tracta d'una de les referències provincials del sector agrícola, un esdeveniment molt consolidat i de gran reconeixement a la nostra província que cada any congrega a milers de castellonencs”, ha ressaltat Marta Barrachina.
En este sentit, la presidenta ha assegurat que “les festes de Sant Vicent Ferrer no s'entendrien sense esta cita, que durant quatre dies plena d'expositors i de visitants l'Avinguda Cor de Jesús”. “La fira aconseguix convertir l'avinguda principal de la Vall d'Uixó en un gran aparador per al comerç local i l'agricultura, un dels principals motors econòmics del municipi, de la comarca i de la província en el seu conjunt”, ha destacat la presidenta del Govern Provincial.
Per a Marta Barrachina, esta és “una fira que ve a donar promoció d'una varietat de productes”, ja que en ella, els veïns i visitants poden adquirir des de vehicles fins a articles agrícoles, però també elements típics de la localitat, roba, embotits, entre altres. “És un punt d'atracció per als turistes, una tradició que ajuda a l'activitat local i a l'agricultura, en particular”, ha assegurat la presidenta.
“Amb esta mena d'esdeveniments, que se sumen a una gran programació, convertim la cultura i la identitat dels nostres pobles en una font de riquesa que atrau visitants als municipis i genera estímuls per al desenvolupament social dels seus veïns”, ha conclòs la presidenta de la Diputació de Castelló