L’àrea de Cultura destinarà 60.000 euros a la redacció dels plans director que determinaran les bases del seu desenvolupament futur
Recuperar, revaloritzar i promocionar com a nous destins turístics els castells templers d’Alcalà de Xivert i de Santa Magdalena de Polpís és un dels reptes que s’ha marcat l’àrea de Cultura de la Diputació de Castelló per a l’any nou. La diputada Ruth Sanz ha fet hui aquest anunci des de les mateixes fortificacions i ha explicat que, dintre del pressupost de 2020, recentment aprovat, “hem inclòs una inversió de 60.000 euros per a la redacció dels plans directors que han d’establir les bases del desenvolupament futur d’aquestes dues joies patrimonials del Baix Maestrat”.
Aquest anunci s’engloba dins de la línia de treball que, sota la marca ‘Territori Templer’, té com a objectiu promocionar dins i fora de les nostres fronteres la història i el patrimoni de l’antiga i poderosa Ordre del Temple, “la que va ser la més influent ordre cristiana de les terres de Castelló a l’Edat Mitjana”, ha dit la diputada.
És, precisament, l’interés nacional i internacional que suscita aquesta història el principal promotor d’aquesta iniciativa turístic-cultural, que ara es vol ampliar amb l’elaboració dels nous plans d’usos. Tot i que encara no se’n coneixen els detalls, Sanz sí que ha avançat que “treballarem amb el focus posat en la dignificació dels nostres recursos patrimonials com a element dinamitzador del turisme i de l’activitat dels municipis de Castelló”.
De fet, aquesta iniciativa posarà encara més en valor l’anomenada ruta ‘Mirador Templer’, que començant al Castell Templer de Peníscola recorre més de 26 quilòmetres unint a través de la Serra d’Irta les fortaleses medievals i templeres d’Alcalà de Xivert i de Santa Magdalena de Polpís.
‘Territori templer’ també inclou iniciatives de divulgació com el projecte de senyalització i la sèrie de Canal Història ‘Territori Templer’.