La proposta de la jove vila-realenca està concebuda com una producció pictòrica amb suport instalatiu, que planteja qüestions com la idea d'escenificació, la situació de l'artista com a creador o la precarietat i utopia
La Diputació de Castelló, patrocinadora de la Fira d'Art Contemporani de Castelló MARTE, ha presentat en Les Aules Espai Cultural Obert el projecte ‘Let’s build a happy Little cloud’, de la vila-realenca Gema Quiles. A l'acte de presentació ha acudit la diputada de Cultura, Ruth Sanz, l'artista Gema Quiles i el director de la fira MARTE, Joan Feliu.
La proposta, que podrà ser visitada de manera gratuïta fins al 22 de gener, forma part de la col·laboració de la institució provincial amb la fira MARTE. Aquest projecte de la jove de Vila-real representa una producció pictòrica amb suport instalatiu que planteja qüestions com la idea d'escenificació, la situació de l'artista com a creador o la precarietat i utopia. Exemplifica la necessitat de generar nous espais, aixina com l'ús de la naturalesa com a mitjà d'una fugida a escenaris propis, contraposant la bellesa a un capitalisme violent que genera precarietat.
Ruth Sanz ha agraït en la presentació el compromís tant dels organitzadors com de l'artista i ha subratllat que per a la Diputació ‘’MARTE és una gran plataforma cultural que ens acosta a la ciutadania i difon l'art contemporani durant tot l'any pel nostre territori, i és important recolzar aquest tipus d'activitats’’.
Sobre l'exposició, ha destacat que un dels principals objectius és ‘’donar oportunitats a artistes de la província perquè puguen exposar les seues obres en el cor de la província i arribar a més gent i poder continuar en el seu treball’’.
Per la seua part, el director de MARTE ha agraït a la Diputació la seua col·laboració per a exposar aquest projecte i ha definit la fira com ‘’un espai on la cultura brilla en totes les seues especialitats’’.
El títol de la proposta de Quiles fa referència a un popular pintor estatunidenc famós pel seu programa de televisió ‘The Joy of Painting’ (L'alegria de pintar) on ensenyava a pintar la naturalesa feliç. Exemplifica la necessitat de generar nous espais i de l'ús de la naturalesa com a mitjà de fugida, símbol de precarietat. Aposta per una fugida a espais propis, contraposant bellesa enfront de capitalisme violent. Les utopies que ens podem permetre hui dia.