L'escriptor valencià rep un premi de 3.000 euros i la publicació de la seua obra per part d'Unària Edicions
La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha presidit aquesta vesprada l'acte de lliurament del XXII premi de narrativa breu ‘Josep Pascual Tirado’, concedit en aquesta edició a l'escriptor valencià Germà Garcia per la seua obra ‘Contes de la ciutat adormida’.
Sanz ha destacat la importància d'aquest premi per a la província, ja que, segons les seues paraules, ‘’compleix l'objectiu de promoure la promoció de la literatura en valencià i a més difon la figura d'un dels nostres escriptors referencia’’. Sobre aquest tema, ha afirmat que la Diputació ‘’aposta fermament per promocionar la llengua pròpia del nostre territori i no hi ha millor exemple que aquest certamen’’.
D'aquesta manera, Germà Garcia rebrà un premi dotat de 3.000 euros per part de la Diputació de Castelló. Aquesta cerimònia està organitzada per la Federació Colles Castelló i la Llibreria Babel de Castelló. A més de la quantia econòmica, Unària Edicions s'encarregarà de la publicació de l'obra.
El jurat està format per M. Victoria Pascual, presidenta del jurat; Xavier Vidal, guanyador de l'anterior edició; Amelia Díaz, representant d'Unària Edicions; Mónica Marco, representant de la Federació Colles Castelló i Joan Josep Trilles, secretari del jurat, els qui han coincidit per unanimitat guardonar a Germà Garcia.
L'autor valencià s'uneix així a una llista de vint-i-un guanyadors formada per Reis Lliberós, Nel·lo Navarro (dues vegades), Xavier Mínguez, Pasqual Mas, Vicent Pallarès, Albert Garcia, Joan Andrés Sorribes, Pep Castellano, Jordi Sebastià, Joan Baptista Campos, Leandre Iborra, Víctor Garné, Manuel Roig, Ximo Ramos, Carles Bellver, Miguel Torija, Roberto Tormo, Rosa M. Miró Pons, Guillem Rosselló i Xavier Vidal.
Biografia
Germà Garcia Belmonte (el Port de Sagunt, 1964) és catedràtic de física a la Universitat Jaume I de Castelló. Contribueix en revistes especialitzades en els debats científics actuals. Ha publicat una compilació d'articles i contes, (Scito Edicions, 2018) en què la realitat material, el paisatge, les emocions i els records volen donar sentit del món actual. També s'ha dedicat a l'antropologia com a aficionat amb l'estudi de grups informals en societats preindustrials (la Societat del cortijo de Vidal, 2014).