La Diputació de Castelló impulsa el Congrés Internacional 'Els marges del pensament. Heterodòxia, màgia i sabers de salvació' de la Sociedad Española de Estudios Clásicos i que tindrà lloc els dies 26 i 27 d'abril a Castelló i Culla. A través d'aquesta iniciativa, professorat, acadèmics i investigadors de tota Europa coneixeran la província com a seu d'esdeveniments culturals.
16 d'abril.La Diputació de Castelló impulsa el Congrés Internacional 'Els marges del pensament. Heterodòxia, màgia i sabers de salvació' de la Sociedad Española de Estudios Clásicos i que tindrà lloc els dies 26 i 27 d'abril a Castelló i Culla. A través d'aquesta iniciativa, professorat, acadèmics i investigadors de tota Europa coneixeran la província com a seu d'esdeveniments culturals.
El diputat provincial Antonio Cases ha posat en valor en la presentació del congrés aquesta iniciativa “que portarà desenes d'especialistes acadèmics a conéixer la província de Castelló des de la perspectiva històrica. Després d'estar en la major font de coneixement que és la nostra universitat, amb el desenvolupament de la primera de les jornades en la UJI, desenvoluparan a Culla la segona jornada, enriquint aquest complet programa d'estudi i debat amb visites tan interessants com la de l'Arxiu Històric de Culla, un dels millor conservats d'Espanya”.
Per part de la Sociedad Española de Estudios Clásicos, el seu representant a la Comunitat Valenciana, Marco Antonio Coronel, ha agraït “la implicació institucional que farà possible que per primera vegada traslladem de València a la província de Castelló aquesta trobada amb l'objectiu de continuar vertebrant el territori valencià. Serà una ocasió per a tractar els estudis clàssics des de l'estudi dels pensaments que han quedat històricament al marge dels defesos per les autoritats de cada època”.
Per part dels ajuntaments, ha participat l'alcalde de Culla, Víctor Fabregat, el qual s'ha mostrat convençut de com “és d'enriquidor per als nostres pobles acollir aquest tipus d'iniciatives que tenen com a eix central la reflexió, el coneixement, la investigació i el debat. A Culla estarem encantats de contribuir que siga tot un èxit i a donar a conéixer tot el patrimoni del nostre municipi”.
Cal tindre en compte que la Sociedad Española de Estudios Clásicos compta amb 23 delegacions a Espanya i té aproximadament 5.000 persones sòcies.