Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló puja el teló de la XXVII edició del Festival de Teatre Clàssic Castell de Peníscola

La Diputació de Castelló puja el teló de la XXVII edició del Festival de Teatre Clàssic Castell de Peníscola
29 de Maig de 2024

El Pati de Les Aules de la institució provincial acull la presentació de la vint-i-set edició del festival que es desenvoluparà entre els dies 9 i 20 de juliol de 2024 al Castell de Peníscola i que oferirà al públic un cartell de gran qualitat.

La Diputació Provincial de Castelló ha pujat este migdia el teló de la XXVII edició del Festival Clàssic Castell de Peníscola.

El Pati de Les Aules de la institució provincial ha acollit la presentació del festival que ja és tot un referent cultural i un complement de qualitat per a l'oferta turística de la província de Castelló. I és que, l'entorn monumental i la seua situació geogràfica, el convertixen cada any en una cita estiuenca ineludible per als apassionats dels clàssics.

“El festival està consolidat com una cita ineludible per als amants del teatre clàssic, amb plens complets en totes les representacions, no en va, se celebra en un escenari que el convertix en una experiència única”. Així ho ha destacat el diputat de Cultura, Alejandro Clausell, durant la presentació de la programació d'este festival que es desenvoluparà entre els dies 9 i 20 de juliol al Castell de Peníscola i que oferirà al públic un cartell de gran qualitat.

“Des de la Diputació de Castelló hem treballat de manera meticulosa per a poder presentar un cartell de qualitat, al nivell dels grans festivals nacionals, que gaudixen d'extraordinari prestigi a nivell internacional”, ha ressaltat el responsable de l'àrea de Cultura.

El programa contempla un total de sis espectacles teatrals i una projecció del documental ‘Mirar al cielo’ d'Antonio Fernández. A més, durant tot el festival, amb la col·laboració de la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Peníscola, es llançarà per segon any consecutiu el II Taller Pepe Monleón de Periodisme Jove, el qual pretén crear un xicotet grup que cobrisca el festival amb entrevistes, crítiques d'espectacles, ressenyes, etc.

“La qualitat de les obres, dels actors i de les companyies han elevat pel cap alt esta cita amb el teatre de qualitat i som un dels grans festivals de l'estiu”, ha enaltit el diputat de Cultura.

En este sentit, Alejandro Clausell ha posat en manifest “l'interés de la Diputació de Castelló a mantindre i fomentar l'ús de les arts escèniques” i ha posat en valor el “treball de la institució provincial per a aconseguir posicionar este festival com un dels ineludibles de l'estiu a nivell nacional”.

El Festival Clàssic Castell de Peníscola reunix edició rere edició a milers de persones per a assistir als espectacles que es programen en este esdeveniment i, la bella fortalesa del Papa Luna i el centre històric de Peníscola, es convertixen “en un escenari on versos i còmics, vinguts de tot arreu, es mesclen amb espectadors i turistes, una experiència que roman en el record de tots els que la viuen”, ha assegurat Alejandro Clausell.

“El Castell de Peníscola és l'emblema turístic cultural per excel·lència de Castelló i des de la institució provincial treballem per a reforçar eixe posicionament amb esdeveniments de qualitat com el que hui presentem”, ha enaltit el diputat provincial.

D'esta manera, Clausell ha destacat que “amb este festival, potenciem el turisme cultural, oferint una programació de teatre clàssic de primer nivell, comparable a qualsevol capital europea, en un escenari singular i accessible per a tots”. Amb este esdeveniment, la Diputació posiciona a la província de Castelló dins del circuit nacional del teatre clàssic més prestigiós, “creant orgull de pertinença i augmentant el prestigi cultural del nostre territori”, ha rematat el diputat responsable de l'àrea de Cultura.

 

Programació

El XXVII Festival Clàssic Castell de Peníscola situarà a este municipi turístic per excel·lència de la província de Castelló en l'epicentre del teatre clàssic.

El dimarts, 9 de juliol, es representarà ‘Malditas damas’’, de Chema Cardeña. Esta coproducció entre Arden Produccions i este festival explora les vides de tres personatges fonamentals de la literatura del segle XIX: Madame Bovary, La Regenta i Anna Karenina.

El dijous, 11 de juliol, serà el torn de ‘Las locuras por el verano’, de Carlo Goldoni. Esta comèdia del segle XVIII aborda la capacitat de la gent per a endeutar-se amb la finalitat d'aparentar el que no tenen i ser els estiuejants més importants.

El dissabte, 13 de juliol, s'interpretarà ‘Burro’, d'Álvaro Tato, dirigida per Yayo Cáceres. Esta comèdia musical oferix un repàs humorístic sobre la figura del burro al llarg de la literatura universal.

El dimarts, 16 de juliol, es representarà ‘El castillo de Lindabridis’, de Pedro Calderón de la Barca. La comèdia mitològica de Calderón enfronta a personatges cavallerescos amb un terrible dimoni.

El dijous, 18 de juliol, serà el torn de ‘El avaro’, de Molière. En esta versió clàssica, el personatge de l'avar és interpretat per una dona, oferint una perspectiva única sobre l'avarícia.

I, finalment, el dissabte, 20 de juliol, s'interpretarà ‘Las bingueras de Eurípides’, d'Ana López. Esta comèdia hilarant ambientada en una Cádiz sufocant presenta a personatges de les tragèdies d'Eurípides reunits al voltant d'un bingo clandestí.

Les entrades per als espectacles d'esta nova edició estaran pròximament a la venda.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador