Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló impulsa la digitalització i millora de l'ús i gestió de l'aigua en municipis de la província de menys de 20.000 habitants amb una inversió de 5,89 milions d'euros

La Diputació de Castelló impulsa la digitalització i millora de l'ús i gestió de l'aigua en municipis de la província de menys de 20.000 habitants amb una inversió de 5,89 milions d'euros
20 de Novembre de 2024

La institució provincial saca a licitació la contractació de les obres de digitalització del cicle urbà de l'aigua en municipis menors de 20.000 habitants, amb l'objectiu de monitorar i optimitzar l'aprofitament dels recursos hídrics. Este conjunt d'obres formen part del Projecte de Digitalització de l'ús urbà de l'Aigua (PERTE).

La Diputació Provincial de Castelló impulsa la digitalització i millora de l'ús i gestió de l'aigua en municipis de la província de menys de 20.000 habitants amb una inversió de 5,89 milions d'euros.

La institució provincial ha tret a licitació la contractació de les obres de digitalització del cicle urbà de l'aigua en municipis menors de 20.000 habitants, amb l'objectiu de monitorar i optimitzar l'aprofitament dels recursos hídrics. Este conjunt d'obres formen part del Projecte de Digitalització de l'ús urbà de l'Aigua (PERTE)

“Amb el PERTE perseguim millorar l'eficiència i gestió del cicle de l'aigua en municipis xicotets mitjançant la digitalització, la qual cosa inclou el proveïment, sanejament, depuració i seguiment de la qualitat de l'aigua”, ha explicat la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, qui ha subratllat que “des de l'administració provincial continuem treballant en la millora de les infraestructures dels nostres 135 municipis, perquè d'esta manera estem millorant la qualitat de vida dels nostres ciutadans i ciutadanes”.

“Este projecte s'aplicarà en 126 municipis de la província, beneficiant a aproximadament 190.000 habitants”, ha afegit la dirigent provincial. En este sentit, Marta Barrachina ha incidit en què “la gestió de l'aigua és un dels reptes més importants de la Diputació de Castelló”, per la qual cosa este projecte és de vital importància per a un aprofitament més eficient dels recursos hídrics dels pobles, especialment dels més xicotets.

Quant a les etapes d'implementació, tal com ha comentat el diputat de Cicle Integral de l'Aigua, Iván Sánchez, són dos, “sent la primera la digitalització del sistema de proveïment d'aigua en zones nord i sud de la província, i una segona etapa referent a les millores en el sistema de sanejament i depuració”.

Així, per la tipologia i distribució geogràfica dels treballs, el contracte es dividix en tres lots. El primer engloba les obres en la zona sud de la província (68 municipis); el segon la zona nord (58 municipis); i, finalment, el tercer lot inclou al conjunt de la província, és a dir, 126 municipis de menys de 20.000 habitants.

Un mateix licitador podrà presentar oferta per a tots i cadascun dels lots de manera separada, podent-se adjudicar a un mateix licitar únicament dels tres lots.

El termini d'execució serà d'onze mesos i el límit inicial establit pel Ministeri per a l'execució del contracte és el 31 de desembre de 2025. Per això, com a màxim l'obra ha d'estar rebuda i emesa la certificació final abans del 15 de desembre. El valor estimat del contracte íntegrament és de 5.894.139,03 euros (IVA inclòs)

Estes actuacions s'inclouen en un dels quatre eixos en què se sustentarà el pressupost 2025 destinat al proveïment, depuració i condicionament d'infraestructures hídriques a la província. “Des de l'equip de Govern Provincial tenim clar que esta ha de ser la legislatura de l'aigua i per això que reforcem el nostre compromís per contribuir a la millora de la qualitat de vida dels veïns dels 135 municipis, garantint un servei bàsic i essencial com és l'aigua”, ha expressat el diputat Iván Sánchez.

El PERTE també inclou infraestructures d'aigua dels consorcis provincials (La Plana i Pla de l’Arc), impactant així en el 90% dels municipis de la província. Pel que, per a la presidenta de la Diputació “el PERTE és una gran oportunitat per a millorar la gestió de la totalitat del cicle de l'aigua de l'ús urbà, ajudant els municipis a complir amb la normativa actual i futura i a mitigar els efectes de la sequera en el territori”.

“L'aigua és un recurs fonamental, és territori, progrés i estabilitat, per la qual cosa des de la Diputació de Castelló treballem per a millorar les infraestructures hídriques. I ho vam demostrar amb fets reals i efectius, com esta línia d'actuació que posem en marxa i que contribuirà de manera significativa a mitigar els problemes de proveïment d'aigua”, ha conclòs Iván Sánchez.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador