Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació abandera la restauració de patrimoni sacre de la provincia

La Diputació abandera la restauració de patrimoni sacre de la provincia
28 de Març de 2018

La Diputació de Castelló s'ha consolidat com la institució banderera de l'atenció, recuperació i protecció del patrimoni i art sacre castellonenc com un actiu que contribuesca a millorar i generar noves oportunitats als pobles de la província i com a part del seu programa contra la despoblació #Repoblem

31 de juliol de 2018. La Diputació de Castelló s'ha consolidat com la institució banderera de l'atenció, recuperació i protecció del patrimoni i art sacre castellonenc com un actiu que contribuesca a millorar i generar noves oportunitats als pobles de la província i com a part del seu programa contra la despoblació #Repoblem. Així, el Govern provincial manté convenis de col·laboració amb el Bisbat de la Diòcesi Segorbe-Castelló i el de la Diòcesi de Tortosa per import de 50.000 euros cadascun.

 

A això cal sumar la labor de restauració d'obres que realitza el propi Servei de la Diputació, i els quatre convenis de col·laboració que permetran dur a terme actuacions en l'Església Parroquial d'Ares del Maestrat, a Borriana, en l'Església de l'Àngel de la Vall d'Uixó i amb la Fundació de Sant Pasqual de Vila-real per a la construcció del Centre de Recepció de Visitants. En total, entorn de 300.000 euros d'inversió en aquestes actuacions en edificis emblemàtics.

 

El vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha visitat l'Església del Socós de Jérica com una de les quatre seus que acollirà pròximament l'ambiciosa exposició La llum de la memòria. “Estem molt orgullosos del patrimoni sacre que tenim a la nostra província, i el que fem és treballar per a mantindre'l en el millor estat, recuperar-lo i donar a conéixer els autèntics tresors que hi ha als pobles a les milers de visites que amb la seua activitat ajuden a generar noves oportunitats i desenrotllament al nostre territori”.

 

En aquest sentit, Sales ha assenyalat que “volem fer del patrimoni religiós un element de distinció, de posada en valor del que tenim i d'orgull de pertinença a la nostra terra”.

 

Reclam cultural, religiós i turístic

Durant la seua visita a Jérica el vicepresident Sales ha insistit en l'aposta ferma i decidida “d'aquest Govern provincial a l'hora de conservar el nostre llegat, perquè és història, són les nostres arrels, però també són oportunitats per als nostres pobles tal com comprovarem molt prompte a Jérica i Caudiel”.

 

I és que aquesta ambiciosa exposició ja va generar en la seua anterior edició un volum de visita estimat en unes 11.000 persones a Benassal i Castellfort, municipis que van veure notablement millorat el seu patrimoni sacre.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador