a Diputació de Castelló i l'Ajuntament de Benicàssim han firmat aquest matí el contracte de l'obra de rehabilitació de Villa Elisa per a convertir-la en un referent cultural i acadèmic del litoral castellonenc.
14 de desembre. La Diputació de Castelló i l'Ajuntament de Benicàssim han firmat aquest matí el contracte de l'obra de rehabilitació de Villa Elisa per a convertir-la en un referent cultural i acadèmic del litoral castellonenc. Així, amb aquest contracte d'obra subscrit avui per l'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués i l'empresa valenciana Construcciones San José, guanyadora del concurs d'execució del projecte d'acabament de la restauració de Villa Elisa, es dóna un pas decisiu per a fer realitat com més prompte millor un dels projectes culturals més importants de la província, complint els terminis establits per a tornar l'esplendor a tan emblemàtic edifici.
El vicepresident provincial ha explicat que “avui és un gran dia per a Benicàssim, però també per a tota la província, perquè l'aposta del Govern provincial per contribuir i recuperar el patrimoni cultural important de la província tinga el valor que es mereix, i més tenint en compte el patiment que ha experimentat durant molts anys Benicàssim amb Villa Elisa, per fi ara es culmina amb aquest contracte que avui hem firmat”.
En aquest sentit, Sales ha recordat que “Villa Elisa serà no sols un gran contenidor de la cultura, sinó el gran dinamitzador d'una oportunitat única per a la província com és la d'aprofitar un edifici emblemàtic en un paratge incomparable amb unes condicions òptimes per a poder desenvolupar els projectes més ambiciosos”.
La inversió en els treballs d'acabament de l'obra del palauet municipal ascendeix a 1,8 milions d'euros, la qual cosa suposa un estalvi del 25% del pressupost, respecte al preu de licitació dels treballs. D'aquest import, la Diputació aporta 1 milió d'euros i l'Ajuntament assumirà la resta de la inversió.
Les obres de rehabilitació de la vil·la començaran després de la firma de l'acta de replantejament que es realitzarà, segons ha informat el personal tècnic municipal, abans que acabe l'any. A partir d'ací, tot apunta que passades les festes de Nadal, comencen els treballs sobre el terreny que tindran un termini d'execució de 10 mesos, amb la qual cosa, en l'últim trimestre de l'any pròxim estaran completament concloses.
Un treball àgil per a materialitzar la seua recuperació
Ha estat l'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, qui ha posat especialment en valor l'agilitat i celeritat amb què està actuant la Diputació de Castelló, després que la Generalitat Valenciana haja incomplit reiteradament el conveni firmat fa 10 anys per a emprendre les obres de restauració de la que havia de ser la gran seu acadèmica i sociocultural de tot el litoral provincial.
Marqués ha manifestat que, “amb aquesta firma fem un pas més cap a la finalització del que serà, sens dubte, el projecte més emblemàtic de la ciutat en aquest mandat. Donem per conclosos així deu anys de patiment veient com el nostre patrimoni es deteriorava i no s'adoptaven solucions per a resoldre-ho. Ara per fi, les nostres reivindicacions han arribat a bon port i hem aconseguit la complicitat de la Diputació de Castelló, perquè per fi, Villa Elisa es convertesca en un referent sociocultural a tota la província”.
L'alcaldessa ha destacat que “des que a principis d'aquest estiu es va constatar l'aportació d'un milió d'euros per part de la Diputació en la finalització del projecte i el seu compromís ferm amb la nostra ciutat perquè Villa Elisa recobrara el valor que mereix, tot ha evolucionat favorablement perquè aquesta finalització siga una realitat dins de l'any que ve”.
Cal assenyalar que l'edifici de Villa Elisa ha estat referent des de la seua construcció en 1942, suposant, a més, un emblema de la recuperació de les vil·les de Benicàssim com a exponent social en els períodes d'estiu.