La Diputació invertirà 16,9 milions per a consolidar la ruta com referent turístic i potenciar el patrimoni històric i natural
20 de novembre. La Diputació de Castelló aprofitarà la presidència del Consorci del Camí del Cid per a reforçar el seu compromís amb el patrimoni natural, històric, cultural, paisatgístic i immaterial, al mateix temps que consolidar aquesta ruta interprovincial per a convertir-la en un referent turístic internacional.
Per a això, tal i com ha destacat el vicepresident primer i diputat de Cultura, Vicent Sales, en 2017 el Govern Provincial continuarà fent del patrimoni provincial un eix estratègic i element transversal en la seua gestió que permeta “defendre, valorar i divulgar aquest territori únic i aprofitar els seus inesgotables recursos. Castelló i els seus 135 municipis componen una província singular i reforçar el sentiment d'orgull castellonenc, alhora que es generen oportunitats de creixement i desenvolupament per a la província és un objectiu prioritari d'aquesta Diputació”.
Amb aquest objectiu, el pressupost per al pròxim exercici té com un dels seus grans eixos estratègics el destinat a divulgar el patrimoni provincial per mitjà d'una inversió de 16,9 milions d'euros. “Una inversió que -ha explicat Sales permetrà que totes aquelles accions que hem posat en marxa per a dinamitzar el territori i posar en valor el nostre llegat i entorn es vegen reforçades i amb això també el seu impacte als pobles”.
És el cas de l'aposta decidida de Moliner per consolidar El Camí del Cid des de la seua presidència i també d'una de les propostes culturals més ambicioses impulsades des de la Diputació: La llum de la memòria. “L'exposició és un testimoni viu de la nostra identitat, de la nostra essència i un vertader reclam turístic per a Villahermosa i tota la comarca, de la qual es beneficiaran l'any que ve altres municipis i altres comarques”, ha destacat el diputat provincial.
No en va, aquesta iniciativa de promoció del patrimoni històric i cultural de la província a través de l'art sacre ja ha rebut milers de visitants a Villahermosa i estarà vigent fins a 2019 quan ja haurà recorregut totes les comarques de la província.
Reclams patrimonials i turístics
Així, Sales ha destacat que totes les propostes culturals i històriques posades en marxa des de la Diputació tenen per objecte convertir el llegat de la província en un “reclam patrimonial i turístic de primer nivell per a Castelló” i que, en aquesta línia, El Camí del Cid serà un recurs més per a dinamitzar i vertebrar el territori a través del patrimoni.
No en va, el diputat de Cultura ha comparat El Camí del Cid amb un de les principals apostes culturals de la Diputació com és Camins de Penyagolosa: “La candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO naix de la diversitat dels territoris igual que Camí del Cid, per a aglutinar set municipis en un projecte consolidat i integrador, que promou la suma d'esforços per a la dinamització cultural i turística dels municipis del nostre ric interior”.
És per això que Sales ha ressenyat que el ferm compromís de la Diputació amb el patrimoni provincial materialitzat en un dels eixos estratègics del pressupost de l'any pròxim “és un compromís amb totes i cadascuna de les persones de Castelló, amb el seu sentiment de pertinença i amb la seua qualitat de vida”. “La nostra cultura, patrimoni i història és una font inesgotable d'oportunitats per als nostres pobles i un excel·lent recurs per al desenvolupament territorial i la generació de riquesa i ocupació”, ha destacat.