La Diputació de Castelló posa en valor el patrimoni sacre de Cervera del Maestre a través de diversos treballs de restauració de peces de la seua parròquia
16 de maig de 2019. La Diputació de Castelló posa en valor el patrimoni sacre de Cervera del Maestre a través de diversos treballs de restauració de peces de la seua parròquia. Així, el vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha participat en l'entrega de tres peces que ha restaurat el Servei de Conservació i Restauració de la Diputació en el municipi.
Les peces restaurades són un lignum crucis de plata daurada del segle XVI del taller dels Cetina, una creu processional de plata daurada i esmalts del segle XVII del taller d'Agustí Roda i un joc d'encenser i naveta de plata cisellada del segle XVIII.
El vicepresident Sales ha assegurat que “amb aquest tipus de treballs que realitzen els excel·lents professionals del Servei de Restauració de la Diputació ajudem els pobles de la província a mantindre el seu patrimoni sacre, no sols pel seu enorme valor sentimental i patrimonial, sinó també pel seu potencial de cara a contribuir a dinamitzar els pobles i enriquir el seu potencial turístic i cultural”.
Reclam cultural, religiós i turístic
La col·laboració de la Diputació amb els bisbats és part important del treball de restauració del patrimoni sacre que realitza el Govern provincial a través del seu Servei de Restauració. Bona mostra d'això és la quarta edició de l'exposició d'art més ambiciosa de la província, La Llum de la Memòria, que roman des de dilluns passat i fins al pròxim mes de juliol a la capital de la Plana, després d'haver aconseguit la visita de milers de persones en les seues seus anteriors a Villahermosa, Benassal-Castellfort i Caudiel-Jérica.
Un altre exemple és l'ambiciós projecte de recuperació del conjunt arquitectònic de l'ermita de Sant Joan de Penyagolosa, per al què la Diputació ha activat un procés de participació pública per tal de demanar totes les opinions i sensibilitats entorn de tan emblemàtic bé patrimonial castellonenc. I cal recordar també el compromís adquirit amb la restauració del santuari de la Cova Santa d'Altura per a convertir-lo en emblema del turisme cultural a l'interior de la província.