Anar a la Web de la Diputació de Castelló

compromís amb el patrimoni històric provincial

compromís amb el patrimoni històric provincial
1 de Decembre de 2016

El Servei de Restauració del Govern provincial ha recuperat l'esplendor de les tres peces que formen el conjunt escultòric de Sant Nicolau de Bari

1 de desembre. La Diputació de Castelló, a través del seu Servei Provincial de Restauració, ha emprés la recuperació del grup escultòric de Sant Nicolau de Bari, una de les imatges religioses més emblemàtiques de la capital provincial i que els pròxims dies 5 i 6 de desembre presidirà les festes del carrer d'Amunt en el seu honor.

 

Durant l'acte d'entrega de les escultures celebrat en l'església de Sant Nicolau, el president del Govern provincial, Javier Moliner, ha posat en valor “l'excel·lent treball realitzat pels tècnics provincials” a l'hora de plasmar sobre la imatge venerada “el compromís d'aquesta administració amb el patrimoni provincial. Castelló és una província única pels seus 135 pobles, les seues tradicions, història i patrimoni. Quatre realitats que conformen la nostra identitat i que protegirem i defendrem perquè mai es perden”.

 

És el cas dels treballs d'intervenció realitzats pel Servei de Restauració sobre les tres peces que integren el conjunt escultòric de Sant Nicolau de Bari i que han “permés tornar l'esplendor que mereix aquest conjunt amb tant valor patrimonial com emocional”.

 

Procés de restauració del Sant Nicolau

Per a recuperar tant la talla del sant com l'escultura dels tres xiquets ressuscitats i la del pare suplicant, datades totes elles en 1941 obra de l'escultor Juan Bautista Folia, l'equip de restauradors de la Diputació han realitzat un complex procés de restauració. Així, i una vegada realitzada una neteja mecànica superficial de les tres obres, s'ha procedit a la reconstrucció dels elements més deteriorats, així com a la consolidació de la policromia.

 

Cal destacar que aquesta actuació arriba 19 anys després que la Diputació ja emprenguera en 1997 una anterior intervenció sobre tot el grup escultòric.

 

Divulgació del patrimoni

Una recuperació que s'enquadra dins del compromís de la Diputació amb el patrimoni castellonenc. I és que tal com ha ressenyat el president provincial, “l'art no és impune al pas del temps pel que és imprescindible invertir a recuperar i posar en valor el llegat d'una terra única per a fer del nostre passat un recurs que ens permeta viure el present i mirar cap al futur amb l'orgull de ser castellonencs”.

 

Per a això, la institució provincial ha consolidat la divulgació del patrimoni com un dels eixos estratègics de la seua gestió, el que la portarà a invertir en 2017 més de 16,9 milions d'euros. “És vital invertir en la recuperació i divulgació del nostre patrimoni paisatgístic, immaterial i, com succeeix en aquest cas, cultural i històric per a no deixar escapar cap oportunitat i que la nostra història siga un motor de desenvolupament i un motiu d'orgull per als nostres pobles i tota la gent de Castelló”, ha destacat Moliner.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador