La Càtedra Cohesió i Innovació Territorial, UJI-Diputació de Castelló organitza esta jornada en la qual s'ha analitzat aspectes molt importants com la posada en valor del coneixement, la seua relació amb el territori i el seu impacte social.
La Diputació Provincial de Castelló i la Universitat Jaume I de Castelló han reforçat el paper vertebrador i dinamitzador de l'empresa familiar en el territori, a través de la jornada ‘Empresa familiar i dinamització del territori’.
La Càtedra Cohesió i Innovació Territorial, UJI-Diputació de Castelló ha organitzat esta jornada dirigida a empreses familiars en la qual s'han abordat diverses qüestions relacionades amb el model de negoci familiar en dos taules redones i dos ponències. Així doncs, s'han analitzat aspectes molt importants com la posada en valor del coneixement, la seua relació amb el territori i el seu impacte social, però també els processes per a facilitar la seua professionalització i transmissió generacional.
La vicepresidenta de la institució provincial i responsable de l'àrea Econòmica, María Ángeles Pallarés, ha manifestat que “esta jornada ha suposat una gran oportunitat per a reconéixer i conéixer la realitat de les empreses familiars del nostre territori i com han sabut conjugar els valors i principis fundacionals amb la necessitat de renovar i innovar els processos de negoci”.
En este sentit, la vicepresidenta ha ressaltat la “capacitat d'innovació i adaptació de les empreses castellonenques als canvis del mercat” i ha assenyalat que “les empreses familiars són un dels principals actius de l'economia i de la societat, són generadores de riquesa i ocupació i estan plenament vinculades al teixit social i empresarial de Castelló”.
Sens dubte, el territori de la província de Castelló, i per extensió de la Comunitat Valenciana, està estretament vinculat amb l'empresa familiar com a model de negoci, però també com a element de connexió amb el territori, amb la seua cultura i la seua projecció cap al futur. “Este model de negoci, transmés de generació en generació, ha sigut i és un pilar fonamental en el teixit econòmic, representa l'essència de la perseverança, resiliència i visió a llarg termini”, ha expressat María Ángeles Pallarés.
La manera d'entendre la continuïtat generacional, convertix a l'empresa familiar en entitats resilients, compromeses al seu torn amb la sostenibilitat i el futur del territori en què se situen. Són entitats que destaquen pel seu compromís ètic, incorporant en la seua presa de decisions valors familiars i la posada en pràctica de comportaments ètics i responsables.